U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Belle en het Beest

Theatergroep Manteau

 

 

 

 

 

 

Regie

Sharon Slachter

 

Artistieke en muzikale leiding

Michel de Valk

 

Productie

Floortje de Valk

Door de Coronacrisis zijn de speeldata tot nader orde uitgesteld  -  Schouwburg de Nieuwe Doelen Gorinchem  -  Reserveer nu!

 

Belle en het Beest is een sprookje. Een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, prachtige decors, schitterende kostuums en romantische muziek. Een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt.

 

Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, verwende en arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere koude.
Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek en dan smelt de lelijkheid plotseling van het vrouwtje af en verandert ze in een tovenares.
Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel.
De prins verandert in een beest en alle personeelsleden veranderen in een voorwerp.
De roos, die de prins had gekregen, was een betoverde roos en als hij, voordat het laatste blad ervan zal vallen, niet kan leren liefhebben en dus ook de liefde van die andere persoon niet terug kan winnen, dan zijn hij en zijn personeel voor altijd gedoemd dát te blijven waarin ze veranderd zijn.
De mooie Belle komt terecht in het duistere kasteel van het verschrikkelijke beest.
Door de vloek is het complete personeel als huisraad tot leven gekomen.
Na een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde, valt Belle uiteindelijk voor de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest, en weet het beest zich eindelijk over zijn eigen onvolkomenheden heen te zetten. Maar of dat de betovering verbreekt...