U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Contact

Spel
De voorstelling wordt door één van de spelers gespeeld.

Michiel van de Burgt
Marienke van Terheijden
Wannes Zeegers

Accountmanager
Susanne Zonneveld

Deze educatieve cabaretvoorstelling heeft als hoofdthema: gedrag in het verkeer. Belangrijk extra thema bij Contact is sociale media en mediawijsheid. Door verschillende aansprekende scènes worden leerlingen geraakt. Emotie en informatie worden verwerkt in het forum, waarbij toeschouwers gaan deelnemen aan een interactief gesprek. Leerlingen zien dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan (en dus voorkomen) van veel gevaarlijke verkeerssituaties. Keuzes leren maken is belangrijk in het verkeer. Daarnaast komen de effecten van het fotograferen en filmen van ongevallen en het delen van pijnlijke beelden via sociale media aan bod. Alles zonder opgeheven vingertje en met humor!

 

Inleiding

Voor aanvang vertelt de acteur wie hij is, wat hij doet, wat hij wil en wat hij verstaat onder een “theaterhouding." Ervaring in het onderwijs wordt gebruikt, zonder de schoolmeester uit te hangen.

 

Forumgesprek

Direct aansluitend volgt een forumgesprek. Kijkers worden deelnemers. De cabaretier wordt gespreksleider, met prikkelende vragen en stellingen houdt hij iedereen bij de les. In het forum zitten meestal twee leerlingen en een docent. Soms wordt hier ook een agent voor uitgenodigd.

 

Praktische informatie

In veel regio’s kan de voorstelling kosteloos worden aangeboden.

De voorstelling is geschikt voor vso, pro, vmbo, havo, vwo, atheneum, gymnasium en mbo.

De voorstelling met nagesprek duren iets minder dan twee lesuren. Voor vso en pro is een kortere variant.

Er wordt gespeeld in een donkere ruimte met stoelen op een rustige plek in de school.

Dit is voor maximaal twee klassen tegelijk, met een docent per klas.

Licht en geluid brengen we zelf mee.

       

CJP

CROW toolkit verkeerseducatie

Totally Traffic

Maak een punt van nul

Samen richting Nul verkeersslachtoffers