U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Michiel van de Burgt

Michiel is:

creatief en werkt hard.

kalm, maar werkt met passie.

een idealist die zijn principes volgt.

taalvaardig, ondanks zijn dyslexie.

meer een luisteraar dan een prater, die zoekt naar harmonie.

 

Michiel is schrijver, regisseur en acteur voor theater en film.

Voor het voortgezet onderwijs en MBO speelt hij het verkeerscabaret Zeven Sloten door het hele land.

Zijn kennis over de Oude Hollandse Waterlinie kan hij kwijt binnen diverse projecten voor een brede doelgroep.

 

Op de jeugdtheaterschool dacht Michiel dat hij naar de toneelschool zou gaan. Als tussenstap studeerde hij theatervormgeving aan de Hoogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarvoor hij stage liep bij het Onafhankelijk Toneel.

Tijdens deze studie begon hij al te regisseren en schrijven. En omdat je het meeste leert in de praktijk, begon hij in Rotterdam zijn eigen theaterbedrijf: Theatermaker Michiel van de Burgt.

In deze stad maakte hij onder andere locatietheater met verschillende groepen. Hij was medeoprichter van de theaterwerkplaats Dood Vogeltje.

Cabaret en kleinkunst maakte hij als duo De heren Van de Burgt en binnen het kwartet de Jongens.

Nadat hij jarenlang vaste vormgever was bij Jeugdtheaterschool Dordrecht, is het ontwerpen van toneelbeeld naar de achtergrond verschoven. Al komt dit bij eigen projecten nog goed van pas.

Inmiddels verhuisd naar Nieuwerbrug, stapte Sharon Slachter in zijn bedrijf. Een goede reden om in 2020 de bedrijfsnaam Theatermaker Michiel van de Burgt te veranderen in Theater MENS.

 

"Michiel heeft een groot gevoel voor de humor en voor de poëzie van ons bestaan. Zijn motivatie is nieuwsgierigheid en verwondering. Michiel van de Burgt, een theaterman in hart en nieren."

- Gerrit Timmers, artistiek leider Onafhankelijk Toneel

 

"Goeie kop en het leuke is: Hij lijkt op niemand. Stevige uitstraling Michiel is zeker een talent."

- Harry Klooster, castingdirector, Story 1996

 

"Met groot enthousiasme, humor en zeker met ook een serieuze toon heeft hij de spelers kunnen inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen."

- Altena Nieuws, over regie van locatievoorstelling VOS.

 

"Je hebt een plezierige, rustige en motiverende manier van begeleiden, waardoor mensen zich naar mijn idee uitgenodigd voelen iets van zichzelf te laten zien."

- Deelnemer theaterworkshop

 

"Michiel, die kan toveren met beelden en betoverend is op beeld!" 

- Mirjam Koen, regisseur