U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verkeerscabaret Zeven Sloten

Producent

 

 

 

Tekst
Johan Cahuzak

 

Spel
De voorstelling wordt door één van deze vier gespeeld.

Michiel van de Burgt
Johan Cahuzak
Marienke van Terheijden
Wannes Zeegers

 

Accountmanager

Sharon Slachter

 

"Michiel speelt heel goed op de leerlingen in. Hij komt al jaren op onze school omdat de voorstelling heel goed aansluit bij onze doelgroep en we echt op hem kunnen rekenen."

- docent

 

"Shit, je hebt me echt laten schikken man."

- leerling

 

In 2018 was Zeven Sloten in Zuid-Holland het meest gekozen schoolproject van Totally Traffic.

In deze cabaretvoorstelling willen we zonder opgeheven vingertje jonge mensen laten nadenken over hun houding en de gevolgen daarvan in het verkeer. Humor speelt hierbij een grote rol. We ontmoeten bijvoorbeeld Kor Sakov, die heel luchtig doet over zijn alcoholverleden, maar wel een kind heeft doodgereden. Actuele grappen in combinatie met een stukje over voetbal en televisie zorgen voor ongeveer 45 minuten confrontatie, emotie, gelach en reacties uit de zaal. Nieuwe thema’s kunnen vrij gemakkelijk ingevoegd worden.

 

Inleiding

Voor aanvang vertelt de acteur wie hij is, wat hij doet, wat hij wil en wat hij verstaat onder een “theaterhouding." Ervaring in het onderwijs wordt gebruikt, zonder de schoolmeester uit te hangen.

 

Forumdiscussie

Aan de voorstelling Zeven Sloten is een forumdiscussie gekoppeld. Kijkers worden deelnemers. De cabaretier wordt gespreksleider, met prikkelende vragen en stellingen houdt hij iedereen bij de les. In het forum zitten meestal twee leerlingen en een docent. Soms wordt hier ook een agent voor uitgenodigd.

 

Praktische informatie

In veel regio’s kan de voorstelling kosteloos worden aangeboden.
De voorstelling is geschikt voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo, atheneum, gymnasium en MBO.
Er wordt gespeeld in een donkere ruimte met stoelen op een rustige plek in de school.
Dit is voor maximaal twee klassen tegelijk. (Momenteel voor 1 klas, op 1,5 meter afstand)
Licht en geluid brengen we zelf mee.
De voorstelling kan passend gemaakt worden voor vrijwel elk lesrooster. 

 

Online

Omdat de leerlingen momenteel niet, of niet volledig op school kunnen zijn, hebben we een online versie gemaakt. Deze ingekorte versie blijft interactief en wordt gespeeld via Teams, of Zoom.